03.08.2014

just do it

Hej piger. Jeg har gennem de sidste par uger gået og tænkt lidt over, om jeg skulle begynde at ændre på min livsstil. Jeg er fornyligt startet i fitness center, hvor jeg tilbringer min tid mindst tre gange om ugen. Jeg har besluttet mig for, at der skal ske noget nyt.. Jeg skal i gang med at dyrke noget sport. Jeg skal ud at snakke med nye mennesker. Jeg skal i det hele taget bare motivere mig selv til at gøre noget andet, end jeg er vant til. For det første giver træning og sund kost mere overskud i hverdagen, og det får jeg især brug for, nu hvor jeg starter i 9. klasse. Jeg døjer meget med migræne, og der er træning og sundt kost en god "medicin". Jeg har endda lige bestilt nyt træningstøj hjem. Det er altid lidt federe at træne i noget tøj, hvor man føler sig smart og tilpas i. Nogle gange spekulerer jeg lidt over, hvad der egentligt motiverer andre folk til at træne? I må meget gerne give tips og tricks til træning og sund kost, for det er helt klart noget, som jeg vil tage fat i og gå lidt mere op i! Kys

11 kommentarer:

 1. Hej skønne Ida!
  Jeg har selv været medlem af et fitness center og kom der alt for sjældent, så nu har jeg meldt mig ud. Jeg syntes også at det kan være lidt svært at finde motivationen til at dyrke motion, men jeg tror at det hjælper hvis man sætter sig konkrete mål og har nogle bestemte dage man vil træne (så det ikke bare bliver sådan noget med at jeg gør det bare når jeg har lyst, hvis du forstår?). Jeg har selv lige købt et par nye Nike løbesko med en chip i, så man kan synkronisere dem til sin mobil og derved se hvor meget man har forbrændt og hvor langt man har løbet. Hvilket jeg tror der kunne være med til at motivere mig, da jeg så vil kunne se præcise tal på det jeg har formået. Jeg vil i hvert selv til at udse to dage om ugen hvor jeg kan løbe en tur i skoven, for som du selv beskriver at kunne få mere overskud i hverdagen som man jo helt klart har brug for når man går i 9. Klasse som jeg selv gør (og så kan der jo også blive lidt mere tid til at motionere nu hvor vi ikke vil få lektier for mere Win Win!)

  Det var en lidt lang kommentar men jeg håber at du vil kunne bruge den til noget, ellers held og lykke med træningen og jeg ønsker at du vil få en god start i 9 klasse :-)
  Mange hilsner fra Caroline <3

  SvarSlet
 2. Jeg har også været tilmeldt i et fitnesscenter, men endte desværre med at melde mig ud da jeg ikke kom der nok og fordi jeg synes det var kedeligt. Uanset hvor gerne jeg ville komme der 3 gange om ugen, kom jeg kun 1 gang hver anden-tredje uge... Håber dog at du kan holde motivationen i modsætningen til mig.

  SvarSlet
 3. Jeg har også selv haft lidt svært ved at finde motivitationen, men jeg overvejer stærkt at investere i noget rigtigt træningstøj og gå igang i vores eget træningscenter herhjemme. Problemer er bare for mig, at både gymnasiet, lektierne og mit arbejde tager rigtig meget af min tid!

  http://industrialbarbie.blogspot.com/

  SvarSlet
 4. Hej Ida. Først og fremmest skal du have en kæmpe ros for din blog.
  Jeg er en pige, der træner ekstremt meget og dårligt kan sidde stille. Jeg går i FitnessWorld, hvor jeg styrketræner og træner gerne pilates derhjemme samt en cykeltur i ny og næ. Min motivation er mit mål. At blive toned. Jeg ved, hvad jeg vil og går målrettet efter det. Det er helt klart lettere at være motiveret, når man har et mål. Jeg kan da også have dage, hvor jeg hellere vil krybe ned under dynen med chokolade og se Netflix i flere timer, men der tænker jeg; "En nydelse i fem minutter eller min droppekrop resten af livet?" Det er den bedste motivation for mig.

  http://www.officialrillo.blogspot.dk

  SvarSlet
 5. Hej Ida
  Først et kæmpe ros til din blog!
  Altså jeg træner 3-4 gange om ugen med mit super dejlige gymnastik hold, og det er dem der motiverer mig til at blive ved, fordi de er en af højdepunkterne på min dag!
  Men ellers, når jeg prøver at få mig selv til at lave hjemmetræning, så er den største motivation for mig at sætte krævende, men også overskuelige mål. Mit mål lige pt. er at jeg vil gennemføre "The 30 Days Abs Challenge", og da jeg ved hvor lang tid jeg skal lave øvelser hver dag, så har jeg meget nemmere ved at få mig selv til at gøre det(er ved dag 23), plus følelsen bagefter er fantastisk!
  Håber tippet kan hjælpe dig, og held og lykke.

  SvarSlet
 6. Det er vigtigt, at du også giver plads til at kunne spise usundt engang imellem. En pose slik om fredagen er okay. Is om sommeren er også okay!
  Jeg synes du skal lave Blogilates trænings kalender. Søg på youtube efter "Blogilates" og find hendes hjemmeside (og app; Blogilates), og start på kalenderen. Den giver gode resultater, har jeg hørt og set. Ellers har Kayla Itsines også en rigtig god guide med sindssyge resultater, hende kan du også finde ved at søge på hendes navn. Dog behøver man ikke et fitness center for nogen af dem. Men jeg synes det er en god idé at holde dig til et skema eller lign., da det er nemmere at forholde sig til, og man (jeg) føler sig mere forpligtet til at gøre det.

  Og så er styrketræning meget bedre til resultater end konditionstræning - du skal selvfølgelig stadig løbe, danse, sjippe (whatever) osv. (ca. 3 gange om ugen i 30 minutter), men styrketræning er altså det der får din krop til at se ekstra lækker ud!

  Lav planer for din træning et par dage før og lad være med at lave om på dem i sidste øjeblik (for eksempel, droppe træningen for en aftale du lavede på dagen)

  Og så husk at belønne dig selv med noget, når du har opnået et mål. Det kan være en bluse, du har ønsket dig i længere tid, en taske, eller hvad du nu lige vil. Du kan også sige "når jeg kan gøre den øvelse med den vægt, så giver jeg mig selv et par bukser", så er det noget du har lyst til at gøre.

  Du kan også følge en masse fitness acounts på instagram. Getmydreambody og Sweatininpink er mine yndlings!

  SvarSlet
 7. Jeg er selv for nyligt begyndt at træne en del, og melder mig ind i fitnessworld en af de løbende dage, sammen med min mor og søster. Der ud over løber jeg også, det er lidt forskelligt hvor mange gange om ugen - nogle gange hver 2. dag, og andre gange fx. 2 gange om ugen - og så løber jeg et sted mellem 3 og 5 km, alt efter hvad jeg lige har lyst til.
  - det er tit svært at holde motivationen, men jeg tror egentlig ikke rigtigt at jeg tænker så meget over det. Jeg gør det bare, og så føles det fantastisk bagefter. Det hjælper også for mig at have nogle at træne/løbe sammen med - når jeg er hos min far løber jeg tit med ham, og når jeg er hos min mor løber jeg også med hende - på den måde, når man aftaler med nogle (kan også være en veninde?) at man fx. løber en tur i morgen tidlig, så er man lidt mere forpligtet til det, fordi der er nogle der regner med en, og man ikke vil svigte dem. Så er det for mig lidt nemmere at komme afsted :)

  Og så husk, at kosten er mindst lige så vigtig som træningen, så prøv derfor at spise så sundt som muligt, uden at det bliver fanatisk - selvfølgelig skal der være plads til en is, men så vælg en sodavandsis i stedet for en vaffelis, og vælg mørk chokolade eller tørrede frugter og nødder i stedet for slik. Sund mad behøver virkelig ikke at være kedeligt!
  Morgenmaden kan fx. være lækre, sunde pandekager, en smoothie eller havregrød med en masse lækre toppings som frugt, nødder og mørk chokolade.
  Frokosten kan fx. være smoothies, rugbrød med avokado, en lækker salat med kylling eller lign.
  Aftensmaden er lidt sværere, da det for det meste er forældrene der laver den, men så tag mest af grøntsagerne/salaten, undgå hvidt brød og dressinger/sovs, og så husk at drik riiiiigeligt med vand!

  - håber det hjalp en lille smule, og held og lykke!
  Knus :)

  SvarSlet
 8. Hej Ida :-)
  Jeg træner selv - helst hver dag. Jeg tror, det der får mig til at holde motivationen oppe, er hvordan jeg personligt får det med mig selv bagefter. Hvis jeg ikke når at træne en eller to dage i træk, kan jeg få det helt dårligt med mig selv - hvorimod at hvis jeg har passet min træning som normalt, synes jeg at jeg har verdens bedste body. Min krop ser selvfølgelig ikke anderledes ud hvis jeg ikke får trænet, men derimod tænker jeg anderledes. Det jeg vil frem til, er at man får mere overskud af træning, og ikke mindst får man det bedre med sig selv. Jeg kan anbefale dig hjemmetræning - det er nemt, det er ikke nær så pinligt at svede helt vildt, og det eneste du skal bruge er en træningsmåtte. Selv bruger jeg xHit daily og blogilates på youtube til at træne til herhjemme - kvinderne i videoerne motiverer mig helt vildt - det er nææææsten ligesom at have en personlig træner. Selvom jeg er meldt ind i et fitness-center og er der 2-3 gange om ugen, kan jeg helt klart bedst lide at træne hjemme. Jeg træner styrketræning (mave, ben og arme for det meste), cardio (træning der fokuserer på at få pulsen op, altså at forbrænde kalorier, imens man toner kroppen) og løbetræning (5-7 kilometer). Styrketræning og cardio blander jeg, samme dag - hvor jeg oftest løbetræner den næste dag. På den måde får musklerne lov til at bygge sig op, den dag hvor jeg kun løbetræner. Det fungerer klart for mig.
  Med henhold til kost, er det egentligt det samme som med træningen - jeg har det bare aller bedst med mig selv hvis jeg spiser sundt og drikker masser af vand. Det samme har min hud, den er bare renere, når jeg spiser sundt - så kan eksperterne rende og hoppe ;-))) Jeg kan anbefale dig at spise en masse skyr - det smager skidegodt, er utrolig sundt, mætter godt og derudover kan man kombinere det på mange forskellige måder - såsom i et glas med havregryn, bær eller andre frugter - kun fantasien sætter grænser her.
  Jeg håber du kunne bruge mine tips ;-)
  Mange knus

  SvarSlet
 9. Det er nemlig lækkert med nyt tøj, især når man føler sig godt tilpas i det :)

  SvarSlet
 10. Savner fitnesscenteret og holdene, men har simpelthen ikke tid til det, med arbejde, veninder, lektier og nu starter jeg på gymnasiet! :(
  I stedet prøver jeg at spise sundt, det er dog svært med min kærlighed for chokolade og alle de café turer, åh altså hahah..

  Kæmpe knus,
  www.victoriakwaan.blogspot.dk
  - Kig gerne forbi! :)

  SvarSlet
 11. Hvor bestilte du tøj hjem fra?

  SvarSlet