07/12/2013

hjemmebagt julekonfekt



Marcipanknas

Ca. 50 stk.

What you need

300 g mel
200 g koldt smør eller margarine
100 g sukker
1 æg

Fyld
Marcipan

Pynt
200 g mørk smeltet chokolade

How to do

Bland mel og sukker sammen og hak det kolde smør i.
Smuldr så dejen med fingrene, til der ikke er flere klumper af smør.
Tilsæt ægget og ælt dejen med hænderne til den er ensartet og glat.
Form dejen til en kugle. Pak derefter dejen i film og læg den i køleskabet i ca. 30 min. Nu har du en mørdej, der er let at rulle ud.
Efter de 30 min. skal dejen rulles tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir.
Rul marcipanen til en lang pølse på størrelse med en lillefinger i tykkelsen og læg den oven på den udrullede mørdej. Fold mørdejen omkring marcipanen og skær pølsen med skæve snit i trekantede stykker ca. 1,5 cm brede ende.
Bages så i ovnen ved 180 grader i varmluft. Ca. 10-12 min.

Når kagerne er kølige smelter du det mørke chokolade over vandbad og derefter dypper du ender i. Lad det størkne og så er du ellers klar til en bid af en himmelsk hjemmelavet konfekt! Kys

6 kommentarer:

  1. Hvor har du købt din 'naked basic palette'? og evt. hvilken hjemmeside :D

    SvarSlet
  2. Åhhhh hvor ser det lækkert ud! Skal da helt klart prøves :) <3

    Tjek gerne min blog ud, hvis det lyser!
    bloggingbyemmis.blogspot.dk

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak. Det skal nemlig helt klart prøves ;-)

      Slet
    2. Lækkert, jeg elsker simpelthen alt med marcipan!

      - Anne

      Slet
  3. Hvor ser det smukt og lækkert ud! :)
    www.timeschangindk.blogspot.dk

    SvarSlet