29.11.2013

macarons med kokos & karamelcremeHello girls!! Så er der blevet fredag og tid til weekend. Jeg har i dag været til juleklippedag på skolen, så det var en kort og hyggelig dag med mine klassekammerater. Julen nærmer sig jo, og i aften skal jeg ud at spille med Aalborg garden, føj det bliver koldt! Men det bliver godt, hehe. I går bagte jeg for første gang macarons. De smager himmelsk og jeg vil klart anbefale opskriften, men kun hvis du er til kokos. Hvad synes I? Kys

Macarons ca. 60 stk.

What you need:

8 bægre pasturiserede æggehvider
800 g flormelis
200 g finblendede mandler eller mandelmel
200 g kokosmel
60 g alm mel
Eventuelt 60 g kakaopulver eller et par dråber frugtfarve

How to do:

Æggehvider og flormelis piskes luftigt sammen til en tyk og sej konsistens. Finblendede mandler, kokos og mel blandes og røres godt sammen med de piskede hvider. 
Massen kommes i en sprøjtepose med en glat tyl og sprøjtes ud på bagepapir i cirka 120 lige stor flade toppe, ca. 3 cm. i diameter (en fem-krone). De flade toppe lufttørrer i 1 time, inden de kommes i ovnen, så de stivner en smule.
Macaronsene bages ved 160 grader i 12 minutter ved varmluft. Derefter skal de afkøles helt ved stuetemperatur.


Karamelcreme:

What you need:

125 gram sukker
1/2 dl vand

How to do:

Smelt sukkeret til gylden karamel i en kasserolle. Når alt sukkeret er smeltet slukker du for blusset. Tilsæt vandet. Pas på, for det vil bruse kraftigt op. Tænd efter et par minutter på blusset igen på middel varme. Lad det småsimre i 1 minut og tag det så af varmen. Køl siruppen ned ved stuetemperatur og dæk den til med husholdningsfilm.

What you need:

3 plader husblas
4 dl piskefløde
3/4 af den afkølede karamelsirup

How to do:

Læs husblassen i blød i en 1/2 liter koldt vand i 1/2 time. Kom fløden i en lille gryde og bring den næsten op til kogepunktet, og tag så gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand og kom den direkte op i den varme fløde. Pisk godt og passér fløden gennem en sigt over i en ren skål, så er du sikker på, at der ikke kommer klumper af husblas med.

Tildæk cremen med husholdningsfilm. Læs husholdningsfilmen helt ned til cremen, så der ikke dannes kondens. Ned creme helt i køleskabet i minimum 2 timer - gerne til næste dag.

Pisk den kolde creme op med en håndmikser, ved karamelsiruppen i og sprøjt den ud på macaronsene.

3 kommentarer:

 1. ej hvor ser de bare lækre og smukke ud!
  Har en give away kørende på min blog, om et rigtig flot smykke.
  Du er mere end velkommen til at kigge forbi!
  http://every-part.blogspot.dk/2013/11/give-away.html

  Knus

  SvarSlet
 2. Uhhh, de ser viildt lækre ud!!
  - elsker macarons!
  Håber du vil kigge forbi <3
  Knus
  www.thefashiondove.blogspot.dk

  SvarSlet
 3. Wow, de ser bare gode ud, tror jeg vil prøve at lave dem! Tak for opskriften :-)
  http://camilla-soerensen.blogspot.dk

  SvarSlet