15/10/2014

recipe: popcakes


Popcakes
(Ca. 20-40 popcakes)

What you need - chokoladekage

150 g sukker
1 tsk vanillesukker
2 æg
150 g smeltet afkølet smør
150 g mel
4 spsk kakaopulver
2 tsk bagepulver

How to do

Pisk sukker, vanillesukker og et æg ad gangen luftigt og skummende med en el-pisker.
Sigt herefter mel, kakao og bagepulver. Kom mel-blandingen i æggemassen skiftevis med smeltet afkølet smør, så alt er godt blandet.
Bag kagen i en smurt form i ca. 30 minutter ved varmluft på 175 grader. 
Kagen skal være helt afkølet, inden du går videre.

What you need - frosting

100 g flødeost (må ikke være light)
1 tsk vanillesukker
200 g flormleis

How to do

Pisk flødeost, flormelis og vanillesukker sammen i en skål.
Nu skal kagen smuldret i en stor skål, brug evt. fingrene eller en el-pisker.
Bland frostingen med den smuldrede kage, så det hele er godt blandet.
Form nu kugler på størrelse med en valnød. Herefter sættes kagerne i fryseren i ca. 10-15 min, så de er godt kolde, når de skal overtrækkes med chokolade.

What you need - pynt og overtræk

400 g mørk/lys/hvid chokolade
Ca. 20-40 pinde (man kan købe en pakke med 20 pinde i, men jeg plejer at knække dem, så der bliver flere. Kan købes i Kop og Kande)

How to do

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, så det bliver godt flydende og lækkert.
Dyp nu 1 cm af pinden i chokoladen og tag derefter pinden og stik ned i en kold chokolade-kugle.
Nu skal kagen bare overtrækkes helt med chokolade - brug lidt tid på efter at få vippet noget af chokoladen af, da der ofte kommer for meget på, og så vil det dryppe.
Nu skal kagen bare pyntes med alt det krymmel og andre sjove ting, som I nu ejer!
Tag evt. en flamingo plade og stik pindende ned i.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar